Индустриални подове, какво ги отличава от пода в дома ни?

11 февр. Индустриални подове, какво ги отличава от пода в дома ни?

Пода, нещо обикновено, нещо което е под краката ни, нещо което гледаме по-често, от колкото небето. Е, значи не е толкова обикновено. За да ние приятен за гледане пода в дома обикновено е застилан с красиви килими или мокети, а под тях има от красиви паркети, през удобни дюшемета та до съвсем обикновените и невзрачни замазки. Замазките са нещото, за което се сещаме ако се напукат или разроня, но обикновено това се случва след години използване на жилището и обикновено ремонта им се случва заедно с общия ремонт на жилището. Така е и редно.

За разлика от дома обаче, в индустрията качествения под е поне толкова важен, колкото са и производствените съоръжения. Ще дадем няколко определения за индустриалните подове. Индустриалните подове трябва да не отделят прах, да остават резистентни срещу проникване на вода, масла или химикалите, с които се работи в помещението. Индустриалните подове трябва да бъдатат устойчиви на удар, на износване (работи се с тежки машини и съоръжения), да не позволява оставянето на следи от гуми, както и разбира се да бъдат лесни за почистване.

26

Освен функционален, индустриалният под трябва да бъде и представителен. Защо ли? Макар и необичайно, но такъв тип е и пода в обществените сгради – институционални сгради, стадиони, дискотеки, храмове.

Как се прави? Повърхностният слой на бетонния или мозаичен под се обработва чрез специална техника на механично шлайфане и полиране, комбинирано с течни харденери и запечатки.Якостта на натиск на повърхностите се увеличава значително благодарение на перманентното уплътняване и запечатване на порите на бетона.

Интересно е, нали?
До следващия ни материал, в който ще разгледаме някои техники и машини за обработка на индустриални подове.

Научете повече за нашите услуги, свързани с изграждането и ремонта на индустриални подове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment