Щампован бетон

Щампованият бетон все повече набира популярност като модерен вариант за превръщане на еднообразния сив под в интересна и ангажираща форма на изкуството. Технологичния процес на щамповка дава възможност за избор от широка гама цветове и щампи, които да паснат в най-голяма степен на личните предпочитания и вкусове на всеки наш клиент.

Технологията се състои в отпечатването на разнообразни форми и текстури върху предварително подготвена бетонна повърхност, преди нейното втвърдяване, последвани от разнообразни процедури, в зависимост от избраните опции за щамповка, като крайният резултат добива вид на автентични каменни плочи, павета, тухли, дървесни мотиви и безброй други цветови опции.

Щампованият бетон се среща все по често при украсата на фасади, балкони, беседки, фонтани, дворове, огради, тераси и най-различни декоративни интериорни елементи. Самият материал дава безгранични възможности за възстановяване на редица културни и архитектурни паметници. Най-показателен световен пример за това е обновените с изкуствен камък фасадни елементи на Бъкингамския дворец и кулата на Свети Джеймс в Уиндзор.

Технологията на изкуствения камък дължи своята популярност на факта, че е многократно по-икономически изгоден, спрямо алтернативите, като предлага не по-малко задоволителен естетически резултат.

Изкуствения камък е добре познат от дълго време на световния пазар и поради навлизането на все по-голям брой фирми производители на материалите, с които се работи, можем уверено да заявим, че не съществува резултат, който не може да бъде постигнат с правилната технология.

stamp4